امروز شنبه 9 مرداد 1389, 6:20 am

همه زمانها UTC + 3:30 ساعت [ DST ] هستند

ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 3 پست ] 
نويسنده پيغام
 موضوع پست: شهر رمضان
پستارسال شده در: چهارشنبه 25 شهریور 1388, 5:15 pm 
آفلاين
مدیر ارشد سایت
نماد کاربر

تاريخ عضويت: جمعه 15 آذر 1387, 5:24 pm
کرده: 0 تشکر
دریافت شده: 0 تشکر
نام: امیر
نام خانوادگی: آبیار
سال ورودی: 81
رشته: عمران
نوع مطلب :یك سوال و n جواب ،

نوشته شده توسط:امیر

به قول خدا "شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن"

به اعتقاد ما نزول یکباره قرآن در ماه مبارک رمضان بوده. وقتی قرآن رو میخونی به بعضی آیه ها میرسی که خب آدم نمیتونه به راحتی بپذیره که همچین چیزی بوده. نمونه هاش که به صورت تحت اللفظی من اینجا آوردم:

- بگو که اگر من از علم غیب خبر داشتم زندگی خودم را به مینمودم...

- از زنان خود دوری نکن...

- اگه از زن پسر خوندت خوشت میاد بهش بگو...

- آنان را از خود نران که جز خدا هیچکس ندارند...

خب اگه پیامبر قبلا و به صورت یکباره تمام این آیه ها بهش نازل شده بوده پس چرا باید بهش عمل نمیکرده که بعدا مورد تذکر خدا واقع بشه؟

بالا
 مشخصات  

موضوع پست: Re: شهر رمضان
پستارسال شده در: چهارشنبه 25 شهریور 1388, 5:25 pm 
آفلاين
مدیر ارشد سایت
نماد کاربر

در ادامه حرف خودم تذکر بدم که:
هدف از این بحث مخدوش کردن مقدسات یا اعلام وجود یا غیره و ذلک نیست.
چون من عادت دارم بعضی مسائل خرد و ریز رو توی وبلاگم بنویسم، خب وبلاگ بچه های خاکستری رو انتخاب کردم چون میخواستم به بحث بذارم نظرم رو. هدف من بیشتر این بود که نظرات جور وا جور کنار هم جمع بشن البته شاید چنین چیزی برای برخی ناخوشایند باشه و بگن که هر چیزی رو نباید مطرح کرد اما منم هر چیزی رو مطرح نکردم. مسائل بزرگتری هم هست. بگذریم...
چون این فروم بحث تازه راه اندازی شده ممکنه مشکلاتی داشته باشه که لطفا با من در میون بذارید. ایمیل باشه بهتره. در ادامه نظرات رو از وبلاگ منتقل میکنم به اینجا.

بالا
 مشخصات  

موضوع پست: Re: شهر رمضان
پستارسال شده در: چهارشنبه 25 شهریور 1388, 5:33 pm 
آفلاين
مدیر ارشد سایت
نماد کاربر

ملیحه
چهارشنبه 18 شهریور 88 14:18
قبل از هر چیزی می گم :التوجیهو من الایمان.و قبول دارم که یه جور توجیه! من در مورد این موضوع فکر میکنم باید یه چیزی تو مایه ها ی اتفاقی که تو عالم زر(مطمئن نیسم املاش درست باشه)افتاده باشه یعنی می دونی ولی فراموش کردی و وقتی می فهمی به یاد می آری که میدونستی
پاسخ شما : خب چی شد آخرش؟

mosafer
چهارشنبه 18 شهریور 88 21:12
نمی دونم.و فکر کردن بهش چه مشکلی رو حل میکنه؟هر وقت نازل شده چه فرقی داره؟مهم توشه.بعضی حرفاشو می فهمیم بعضیاشو نه.بعضیاش حرصمونو هم ممکنه در بیاره.به نظر من اینم مهم نیست.بهتره دنبال چیزاییش که می فهمیم بریم.هر روز شاید چیز تازه ای فهمیدیم...
پاسخ شما : ینی مهم نیست که شما اون چیزی که بهش معتقدی اشتباس؟

تلخ
پنجشنبه 19 شهریور 88 06:16
ببین امیر من می خوام یه جور دیگه به قضیه نگاه کنم.
واقعا بعضی چیزا هست که به نظر ما با هم متضادن در حالی که نیستن
مثلا فکر کن بخوای واسه ادمی که تو دنیایی دو بعدی زندگی می کنه استوانه رو تفسیر کنی
مگی جسمی که از یه طرف مستطیله و از یه طرف دایرست
این از نظر اونا یه تضاده ولی اینطور نیست
می خوام بگم این تضادی که میگی علتش ما هستیم نه خود استوانه..
پاسخ شما : منظورت دید فرا فیزیکی بود؟
این که میگی این تضاد علتش ما هستیم نه خود استوانه: دین و قرآن برای انسان هست و لازمش اینه که فرای توهمات و سوء برداشت ها با بشر حرف بزنه وگرنه اون کتاب آسمانی نیست چرا چون هدفش راهبری انسان هست. با این فرض نظرت چیه؟

mosafer
پنجشنبه 19 شهریور 88 17:18
من به چیزاییش که نمی فهمم معتقد نیستم.
پاسخ شما : خب اگه یه چیزی ازش فهمیدی و اون چیز، خیلی خوب نبود؛ اونوقت چی؟

ملیحه
خوب یعنی این قضیه دزسته وهیچ منافاتی با هم ندارند.میگن ما اگر علم و معلوملت را از قبل نمی دونستیم هیچ وقت اونو قبول نمی كردیم.یعنی معلمان اونارا به یاد ما می ارن.قضیه ی نزول دفعی هم اینه
پاسخ شما : خب وقتی معلممان به ما یادآوری کنه ولی ما بعد از یادآوری مرتکب خلاف اون علم بشیم چی؟
دقیقا همون کاری که پیامبر کرده.

تلخ
جمعه 20 شهریور 88 05:40
بحث رو بجایی بردی که اصلا دوست نداشتم به اینجا بکشه شاید منظورمو بد بیان کردم
من با هدایت گری و سایر مسائل دیگه قران کاری ندارم
بحث من اینه که اگه من برم به یه دنیای دوبعدی حتما واسه ادماش استوانه رو توصیف میکنم درست مثل خدا حتی اگه بگن این ادم دیونست..
پاسخ شما : خب موجه نشدی من چی گفتم. من میگم قرآن هیچ وقت بر خلاف تصورات منطقی شکل گرفته انسان حرف نمیزنه و بارها هم خودش آدم رو به تعقل در آیاتش دعوت میکنه. تو با حرفت تعقل را میخوای ببری زیر سوال.

دریا
سه شنبه 24 شهریور 88 01:24
من دفه اوله که نظر میدم ولی مدتی هست که این وبلاگ رو میخونم. من در واقع نمیخوام آزادی بیان رو تو این وبلاگ نقض کنم ولی احساس میکنم مطرح کردن این سوال تو وبلاگ کار درستی نباشه چون فکر نمیکنم اینکه قران تو یک شب نازل شده یا چند شب تاثیری تو عقاید ما و یا هدایتگری قران داشته باشه. مگه اینکه بخوای با اثبات اینکه این عقیده اشتباهه چیزای دیگه ای رو زیر سوال ببری. حالا اگرهم فرض کنیم که واقعا مشکل اساسیت با قران اینه باید این سوال رو جایی مطرح میکردی که مطالعاتی تو این زمینه انجام شده باشه و ادعای جواب دادن داشته باشن نه اینجا که بیشتر ادمایی که هستن مثل من شاید یک بار هم معنی کل قران رو نخونده باشن. درسته که قران وسیله هدایته ولی همراهش مفسراش هم اومدن و بدون مراجعه به اونا نمیشه برداشت درستی ازش داشت. مثلا ما اول باید ببینیم کلمه نزول یعنی چه. از جهتی اگه قرار بود قران در حد نتیجه گیری های عقلی صحبت کنه که در اون صورت فرستادنش بیهوده بود چون دیگه انسان نیازی به اون نداشت.کار عقل فقط برقرار کردن روابط منطقی "اگر p انگاه q" هست و اگر p رو درست بهش ندی مطمئنا جوابش غلط خواهد بود. کار قران اینه که هم p درست رو بهمون میده و هم تعدادی p و q اماده بهمون میده تا با اونا بتونیم صحت نتیجه گیریهامون رو بسنجیم و اما جواب سوالت: ایه ای تو قران هست که میگه ما خودمون قران رو نازل کردیم و خودمون هم ازش محافظت میکنیم. پس میشه نتیجه گرفت که هرچی تو قران هست درسته. و از طرف دیگه تو سوره قدر خدا میگه ما قران را در شب قدر نازل کردیم. از نتیجه این دو ایه میتونیم برداشت کنیم مطمئنا قران تو شب قدر نازل شده. این میشه همون p انگاه q نمونه که گفتم باید عقلو باهاش سنجید و کالیبره کرد. حالا اگه نتیحه گیری عقلت چیز دیگه ای رو بگه یا p درستی به عقلت داده نشده مثلا اینکه نمیدونیم نزول یعنی چه یا اصلا کی گفته نزول دفعه ای قران قبل از نزول تدریجی اون بوده و ... یا اینکه تابع نتیجه گیری اشتباهه. در هر صورت بهتره که با این ورودی عقلو کالیبره کرد به جای اینکه به قطعیت ورودی ها خدشه وارد کنیم. دقیقا همون اتفاقی که تو شبکه عصبی می افته. شرمنده که طولانی شد. امیدوارم جوابتو گرفته باشی و شبهه ایجاد شده تو ذهن بقیه بچه ها هم رفع شده باشه. خواهش می کنم بقیه بچه ها هم نظرشونو بگن. اگرم بحثی باشه من پایه ام . البته هنوزم معتقدم این طور بحث ها باید جایی مطرح بشه که کارشناسش باشه.
پاسخ شما: خیر. عقل نباید بر اساس قرآن کالیبره بشه بلکه قرآن باید بر اساس عقل فهمیده بشه. همونطور که خدا میگه درباره آیات من تعقل کنید. اصلا به نظر شما پیامبر برای چی اومده؟ برای اینکه یه سری چیزای مبهم و رمزینه بیاره توی قرآن تا ما تا آخر عمرمون تو کف باشیم یا اینکه منظورش این بوده انسان را هدایت کنه. انسان چجوری با چیزی که نمیفهمه هدایت میشه؟ چجوری با متن قرآنی که قراره نفهمه هدایت میشه؟ چرا ما اول معتقد میشیم بعد حداقل به جای اینکه بشینیم به اعتقادمون فکر کنیم فکرمون رو تعطیل میکنیم که مبادا به حیطه ممنوعه ای که خودمون برای خودمون درست کردیم پا بذاره.

بالا
 مشخصات  

نمايش پست ها از پيشين:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال مبحث جديد پاسخ به مبحث  [ 3 پست ] 

همه زمانها UTC + 3:30 ساعت [ DST ] هستند

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون کاربران عضو شده و 1 مهمان

شما نمي توانيد مبحث جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن حذف کنيد
شما نمي توانيد فايل هاي پيوست در اين انجمن ارسال کنيد